Marloth park deel III - Reisverslag uit Noord-Hofland, Nederland van Andres Odijk - WaarBenJij.nu Marloth park deel III - Reisverslag uit Noord-Hofland, Nederland van Andres Odijk - WaarBenJij.nu

Marloth park deel III

Blijf op de hoogte en volg Andres

28 Augustus 2013 | Nederland, Noord-Hofland

Martlothpark, Zuid Afrika- einde

Onze reis loopt ten einde, helaas. Vandaag is de echte laatste dag in zuid Afrika. Morgen zullen we de hele dag in de auto moeten zitten om naar Jo-burg airport te rijden. Vandaag beginnen we eens met uitslapen, dat was bij iedereen een wens. Tegen een uur of tien elf kwamen we zo allemaal eens ons bed uit. Op ons dakterras e tevens uitkijk punt namen we een lekkere kop koffie en een geroosterd broodje. Een plan hadden we niet echt. Misschien even wandelen, even in ons zwembadje van 3 bij 3. De 'splash-pool' was al eerder gebruikt door Maria Sven papa en ik ben er zelf ook eens ingegooid. Vandaag was het heet. We hadden dus allemaal wel zin in afkoeling. Papa en mama waren bezig met de auto. We hebben er echt heel veel diepe krassen ingereden op al die slechte wegen en paadjes in wild parken. Ze maakten de auto schoon om te kijken of de krassen minder opvielen. En toen begon papa, hij gooide een emmer water net over t dak, precies goed gemikt. Ik stond aan de andere kant. Toen was het los, een ouderwets water gevecht volgde. Met als afsluiting dat we allemaal behalve mama in de splashpool zijn beland. We hebben ons in de zon zitten opwarmen. Mama, ook wel Chef keuken, heeft in de tijd een salade gemaakt en papa heeft de braai aangegooid. We hadden namelijk nog wat worstjes over van gister. Die hebben we lekker als lunch genomen en de rest aan de wilde zwijntjes die rond de klok can 5 weer langs kwamen gegeven. We zijn nog even naar het vakantiedorpje gereden. Daar kregen we de muntjes die op moesten om snoep ge kopen voor in t vliegtuig. Hier heb ik ook van papa m'n eerste rijles gehad. Kortom een relaxt dagje. S avonds pasta gegeten en toen voor de laatste keer een kaartje gelegd. We zaten er helemaal in, tot dat we voetstappen hoorden. We hadden geen buren die konden het dus niet Ijn. Waren her dan de bavianen die langs kwamen?! En voor dat we het wisten stond er een kudde van wel 8 zebra's op de veranda!!! We hebben de deur moeten barricaderen, zo dicht bij waren ze. We hebben ze zelfs geaaid en gevoerd. 2 kilo appels hebben ze opgegeten en een heel brood. We vonden het zo gaaf. We hadden graag ons ontbijt voor morgen er voor over. Niemand had t door, we zaten lekker te kaarten, stukje chocola er bij, wat thee en koffie. Muziekje aan en ineens staan er 8 zebra's om ons heen. Zo brutaal dat ze bijna naar binnen kwamen. We zijn gevlucht naar de keuken om dus t brood en de appels te halen. Het was een te mooi gezicht. Met onze kaarten nog op tafel zocht een zebra die tafel af naar eten. Ze aten ook uit je hand. Het was eht een te gekke ervaring om dit ooooook nog eens mee te krijgen!! 8 zebra's gewoon op de veranda van je huis waar je niets vermoedend een kaartje aan het leggen was !

• 28 Augustus 2013 - 21:22

Kathja:

Jemig, wat gaaf allemaal!
    Hadden die zebra's niet willen mee kaarten dan!

Leuke en bijzondere ervaring weer voor jullie! Geniet de laatste dagen nog lekker daar!