Clarens, de eerste dagen - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Andres Odijk - WaarBenJij.nu Clarens, de eerste dagen - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Andres Odijk - WaarBenJij.nu

Clarens, de eerste dagen

Door: Andres Odijk

Blijf op de hoogte en volg Andres

13 Augustus 2013 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Dinsdag 6 augustus was het eindelijk zover, we gaan met zn alle naar Zuid Afrika! Dankzij het vroege inpakken van mama hoefden we s morgens niet heel veel te doen en hadden we zelfs nog tijd om Phineas & Ferb te kijken. Papa had de avond er voor de trein gepland, maar helaas viel die op zes augsutst zonder echt geldige reden uit. Wij dus een kwartier vroeger naar het station waardoor we nog langer op Rotterdam CS moesten wachten. Daar een koffie gedronken en gewacht op de internationale trein die ons naar Bruxelles Airport zou brengen. Eenmaal aangekomen op Bruxelles, veel te vroeg, was er geen zak te doen. We waren zo snel mogelijkm ingecheckt zodat we lekker zouden kunnen winkelen en struinen. Nou Burxelles Airport is de saaiste luchthaven die ik ooit heb gezien. Zonder goede arico zaten we daar ruim twee uur te wachten. Chagerijnig en al mochten we boarden, een vlucht van 45 minuten naar London Heathrow. Ik en mama hebben werkelijk niets meegereken van de vlucht we hebben geslapen en waren al verbaasd dat we wakker moesten worden omdat we er al waren. En wauw dan kom je in een keer van niets naar iets, wat een mega airport dat London Heathrow. 5 onwijze grote terminals voor elke transfer 1. Op het knieter drukke Heathrow hebben we een heerlijke panini gegeten en genoten van onze 45 minuten gratis wifi. Zelf op Bruxelles hadden ze dat niet. Na drie uur op het drukke vliegveld te hebben gebivakkeerd konden we boarden voor de ;ange vlucht naar Johannesburg. Het ging wel vreselijk traag en dat neppe gedoe was niks voor ons : Were so sorry for this, thanlk you so much for flying Virgin Atlentic, its a pleassure flying you and we hope to see you soon. We hebben die hele piloot niet gezien, maar toch leuk dat hij zo vreselijk dankbaar was. Oprechte blijheid is het mooiste wat er is. En wat een vlucht, werkelijk waar, Virgin Atlentic had alles aan boord, telefoons, videogames, de allernieuwste films en een enrome diversiteit aan muziek stonden 11 uur lang tot je beschikking. Nadat we een lekkere playlist hadden gemaakt en hadden gegeten, kregen we de Feel Good Kit, met slaapmaskertje en slaapsokken en konden we heerlijk slapen. Ondanks de heftige buikpijn die al vanaf Bruxelles mee reisde met me, heb ik wel wat geslapen. Sven niet, die heeft zowat de hele nacht films gekeken. EN ja wel, hij had weer wel de MidFlight Snack, ik had alles gemist, zelfss het ontbijt !! NA onze vlucht hebben we de auto gehaald, en zouden we gaan rijden. Een leuk wagentje, 7 persoons, en dus veel ruimer dan onze eigen vertrouwde Toyota. Vier uur hebben we gereden en het was het zoooo waard. WE zitten in een prahtig huis met JAcuzzi tussen de zebra's en bergen. Minstens een half uur rijden van de bewoonde wereld. Vanauit de ramen kun je het wild zien lopen. Het is zo onbeschrfijelijk, iedereen zijn slechte humeur was ook gelijk weg. Straks gaan we lekker BBQen tussen het wild. Het is wel vreselijk koud, geldukkig heb ik toch op advies van mamsie mijn joggingsbroek ingepakt. Vanmorgen zijn we wakker gewordfen tussen de zebra;s. HEt is nu 8 augusutsus, de eerste dag in Zuid Afrika. We werden wakker en wauw, daar stonden de zebra's gewoon in je achtertuin alsof het niks is. Je kon zelfs de geluiden horen die ze maakte. Het is echt ontzettend gaaf. En dan ook midden tussen die gigantische bergen. Straks gaan we Clarens in. Nu is de baas van het game park Rebelie er om te vertellen wat er te doen is, en om de jacuzzi schoon te maken. Terwijl ik dit typ komt maria binnen, en zegt; an, de zebra;s gaan drinken! Pak je verrekijker! Er is hier dus gewoon geen tijd om even lekker wakker te worden. Omdat er zoveel te zien is, zoals nu : we wouden net gaan ontbijten, komt dfe baas van het park of we mee willen achter op de Jeep crossen door de bergen. Nog geen tijd gehad voor ontbijt en de douch. Snel een joggingsbroek over onze pyjamas gedaan en achter op de auto gesprongen. We hebben zojuist een deel gereden van een de heftigste 4X4 Routes ter wereld gereden. Achter op de auto zaten mama, maria sven en ik. Terwijl ik dit typ roept papa : kijk springbokken jongens. ER is echt geen tijd om te zitten. En ja hoor daar zaten ze, vanuit het raam zagen we ze. Nu gaan we dan echt douchen en Clarens in. Zoals ik al zei, in Zuid Afrika kan je niet even lekker zitten, ook niet in de auto. Ineens stoppen we, 3 tot 4 meter van de auto vandaan, staat een hele kudde zebra's. JHet is niet te geloven hoe dicht bij je bij die beesten kon komen. Tot nu toe is Zuid Afrika echt geweldig. Lekker huis, lekkere jacuzzi, lekker uitzicht.

Groetjes uit Zuid Afrika

Tags: Zuid, AFrika