Saint Lucia part 1
Door: Andres en Maria as hulp
Blijf op de hoogte en volg Andres
23 Augustus 2013 | Zuid-Afrika, Saint Lucia Estuary
Vandaag is de eerste echte dag in Saint Lucia, en we gaan en tourtje doen. Daar is het de hoogste tijd voor, we hebben veel keus. Je kan alvissen spotten, een snorkel circuit inclusief braai en nog vel meer. Maar war we in de Wetlands eigenlijk opzoek naar zijn, zijn de nijlpaarden. En dat was dus percies ons programma voor deze morgen. We gaan op boat safari langs de krokodillen en nijlpaarden in het iSimangaliso national park. Het grootste Wetland wildpark in Zuid-Afrika. We namen de tour van tien uur omdat je dan ht meeste kans hebt. Ook was het erg winderig dus dan zie je ze al minder snel. Eenmaal op de boot zagen we ze vrijwel in de eerste bocht al liggen. Wat een gave lompe beesten zijn nijlpaarden zeg, wauuuw. Ze bewegen zicht trouwens lopend over de bodem voort, want ze kunnen niet goed zwemmen. We zaten op het dak van de boot en elke hoek was spannend om te zien. Na een half uurtje varen maken we ineens een scherpe bocht richting de kant. We voeren er zo goed als in, maar niet voor niets. Op de kant lag namelik een krokodil te zonnen, heel erg gaaf om die krokodil zo in het wild te zien. We hebben onderweg wel tientalen nijlpaarden gezien, ook nog en krokodil in het water, van een metertje of 5. Het was echt ontzettend gaaf en koud en winderig op deboot. We hebben eindelijk de nij;paarden gezien. In de middag zijn we naar een krokodillen farm geweest. Helaas hebben we het voederen gemist, maar ondanks dat was het toch interresant. Ookal deden die beesten geen hol. In het park hadden ze krokodillen van alle soorten en maten, hele lieve schattige kleine krokodilletjes en van die joekels die je echt niet tegen wil komen als je lekker aan het zwemmen of kajakken bent. De krokodillen leken opvallend dik hier in het park. in sommige verblijven lag zelfs hun middag eten nog. Ze hadden drie heerlijke kippetjes laten liggen, alsof ze vol zaten. Hoe erg we ons best ook deden, we kregenze niet aan het bewegen. Ik had een bos bananen bladeren gevonden en was er vrijwel van overtuigd dat de krokodillen zouden schrikken als ik het voor zijn gezicht neer zou gooien. De enige actie die hij ondernam was het openen van zijn ogen. Zelfs de kleine krokodillen waren lui. Het geluid van kippetjes maakte ze ook niet vrolijk en hoe Sven en ik onze best ook deden om een kudde zebra's na te doen, ze bewogen geen milimeter. Na de krokodillen boerderij was het tijd om terug te gaan. Toen papa en ik ineens met een inpulsief idee kwamen, de krokodillen boerderij zit namelijk aan de gate van het wetlands park, je kunt er vanaf zes uur s morgens met de auto zelf naar binnen rijden. En dat was dus precies ons idee. We gaan zelf op ochtend safari. We hebben dus bij de plaatselijke spar wat broodjes gekocht voor het ontbijt en het lunch die we dan op het strand wllen doen. Kortom, vandaag was dus een geslaagde dag.
Groetjes uit Zuid AFrika